Uniek landschap

Samen nieuwe herinneringen maken

In de Stelt-Zuid woont u straks letterlijk en figuurlijk in het landschap. De natuur is uw achtertuin. Traditionele tuinafscheiding die je in andere wijken van de Waalsprong tegenkomt, met bijvoorbeeld een schutting of hoge haag treft u hier niet aan. U heeft vrij zicht op de boomgaard of de dijk, uw privacy wordt gewaarborgd door de hoogteverschillen in het landschap, de beplanting en schanskorven bij de dijkwoningen.

Een uniek landschap komt tot leven. De boomgaard, het groene hart van de Stelt-Zuid, is de ideale plek om samen nieuwe herinneringen te maken. Hoe fijn is het om in de boomgaard tijdens een zwoele zomeravond te genieten van een hapje en een goed glas wijn of een lekker biertje? De seizoenen écht mee te krijgen? De buurtbarbecue te organiseren? Verstoppertje te spelen? Onder de appelboom je favoriete boek te lezen? De boomgaard biedt ruimte, geeft rust, creëert levendigheid. En daar plukt iedereen de vruchten van: jong én oud.

Het idee is dat bewoners het groen rondom de woning aan de boomgaard en aan de dijk zelf beheren en onderhouden. Liefst met zo veel mogelijk bewoners samen. Om u een idee te geven wat dit inhoudt heeft de gemeente Nijmegen een omgevingspaspoort opgesteld. Meer hierover leest u in de brochure ‘Samen meedoen in het groen’.

Bekijk ook de VR Tour
Deel deze pagina:
  • Hotspots Arrow
  • Reistijd Arrow

Filters
Arrow

Reistijd
Arrow

Vervoer

  • Auto
  • Openbaar vervoer
  • Fietsen
  • Lopen

Maximale afstand